صادرات چرم یکی از صنایع مهم کشور است که در کنار رشد و توسعه اقتصادی می تواند بخش مهمی از مشکلات اقتصادی را حل کرده و علاوه بر اشتغالزایی، درآمد خوبی داشته باشد.در میان حیوانات اهلی پوست بره نرمی خاصی دارد و بیشتر از پوست سایر حیوانات برای تولید و مصرف البسه مورد توجه خریداران خارجی قرار گرفت و قیمت آن نیز گرانتر از سایرین بود. ایران نیاز به واردات پوست گاو حجم پوست تولید گاو در کشور جوابگوی مصرف داخلی نیست. بیشترین تولید چرم گاو در سه استان تهران، تبریز و مشهد است. که به چرم تبدیل شده و به بازار تولید کفش و کیف و کمربند عرضه می شود.پوست حیوانات غیر اهلی در بازارهای خارجی طرفداران قابل توجهی دارد و صادرات آن به خارج برای تجار ایرانی مفیدتر بود.
حدود 11 کشور جهان از ایران پوست بره و گوسفند خریداری می کنند که از جمله آنها می توان به آلمان، ایتالیا، برزیل، پرتغال، چین و هنگ کنگ اشاره کرد.ایتالیا بزرگترین مقصد گوشت بره و گوسفند ایران است.
دلایل عدم توسعه صادرات چرم
یکی از نگرانیهای عمده فعالان بازار چرم این است که بسیاری از تولیدکنندگان چرم خام به دلیل وجود بازارهای جهانی ترجیح میدهند چرم خود را به خارج از کشور بفروشند. 10 درصد چرم سبک تولیدی کشور مورد نیاز بازار داخلی و 90 درصد دیگر صادر می شود. از آنجایی که هیچ مانعی برای صادرات مواد اولیه وجود نداشت، پوست به صورت خام فروخته می شد. ماشین آلات فرسوده، عدم آموزش تخصصی، هزینه های بالای تولید، مشکل در تامین منابع مالی، نبود برندهای ملی، نبود شرکت های پخش تخصصی، کمبود استادکار و متخصص طراحی، مشکلات کیفیت و تنوع.
چرم های تولید داخل، عدم ثبات قیمت مواد اولیه در بازار، کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش تولیدکنندگان چرم مصنوعی و مشکلات مربوط به واردات چرم سنگین، مشکلات مربوط به تعرفه های شیمیایی و زیرساخت ها از مهمترین مشکلات در حوزه صنعت چرم.
لازم به ذکر است که همه محصولات قابل بررسی دقیق نیستند و به همین دلیل گروهی از محصولات مرتبط با محصول مورد نظر شما را تحلیل و بررسی می کنیم تا پتانسیل بازار محصول انتخابی در مناطق مختلف را مشخص کنیم. . دنیا را بشناسیم.
کلیه گزارشات زیر بر اساس آنچه تا پایان سال 1397 در گمرکات اظهار و ثبت شده است می باشد.
تلاش بر این است که با مطالعه این گزارش ها محیط کسب و کار محصول مورد نظر خود را بهتر بشناسید و با دانش بیشتر نتیجه گیری قوی تری برای کسب و کار خود ارائه دهید.
وضعیت بازار جهانی
هدف از آمار صادرات چرم شناسایی رقبا در بازار جهانی است. مقدار کل صادرات: 11,041,505,000 دلار نرخ رشد پنج ساله ارزش هر واحد: -6% نرخ رشد یکساله ارزش هر واحد: -3% میانگین فاصله از کشور واردکننده: 3911 کیلومتر آمار واردات چرم با هدف شناخت متقاضیان و پتانسیل در بازار جهانی است. رقم کل واردات: 10,925,853,000 دلار نرخ رشد پنج ساله ارزش هر واحد: -6% نرخ رشد یکساله ارزش هر واحد: -1% میانگین فاصله از کشور صادرکننده: 4487 کیلومتر.
نمودار صادرکننده ها
نمودار میله ای زیر رتبه و حجم صادرات کشورهای جهان را نشان می دهد.
نمودار وارد کننده ها و میانگین فاصله از مبدا
هر چه دایره ها بالاتر باشد به این معنی است که فاصله کشور واردکننده تا محل عرضه بیشتر است، به عبارت دیگر شعاع فاصله ای که می توانیم در آن فعالیت کنیم بیشتر است. اگر خط عمودی این نمودار زیر 2 تا 3 هزار کیلومتر را نشان می دهد، به این معنی است که حمل و نقل و عرضه کالای مورد نظر بسیار مهم و موثر است، پس باید راهکارهای حمل و نقل بررسی شود. عرضه برخی کالاها محدود به کشورهای خاصی است، بنابراین از کشورهای دور تهیه می شود و با توجه به ارزش بالای آن کالا، حمل و نقل آن مشکلی ندارد.
نمودار نرخ رشد واردات
نمودار عمودی رشد یک ساله بازار محصول انتخابی و نمودار افقی رشد بازار در پنج سال اخیر را نشان می دهد. هر چه نمودار به صفر نزدیکتر باشد یعنی نرخ رشد بازار این محصول کاهش یافته، کوچکتر می شود و ظرفیت رشد چندانی ندارد. اگر زیر صفر و منفی باشد به این معنی است که فرصت های تجاری این بازار در حال از بین رفتن است و آینده ای قابل پیش بینی وجود ندارد و تمرکز اصلی باید بر روی بازار کشورهای بالای نمودار باشد. حجم و اندازه دایره های این نمودار نیز میزان تجارت بین کشورها را نشان می دهد.
تحلیل پتانسیل صادراتی
در این نمودار میزان توان و ظرفیت صادرات به سایر کشورها به ترتیب عددی که نشان دهنده رتبه پتانسیل صادراتی است و اندازه دایره به ترتیب نشان دهنده سطح تقاضای کشورها و به ترتیب عرض خط، که نشان دهنده سهولت تجارت با آنها است. ، قابل مشاهده است. نام هر کشور در کنار دایره نوشته شده و رنگ دایره هر کشور بر اساس منطقه آن دسته بندی می شود. به عنوان مثال، دایره های قرمز، کشورهای منطقه شرق آسیا را نشان می دهد.
نمودار میزان پتانسیل صادراتی
دو نوع خط در این نمودار وجود دارد. خطوط پیوسته و خطوط متقاطع (خط چین). طول خطوط پیوسته فاصله بین ظرفیت صادراتی و صادرات واقعی و در نتیجه پتانسیل موجود در بازار آن کشورها را نشان می دهد. بازارهای کشورهایی که از مرزها عبور کرده اند، وارداتی بیش از تقاضا و پتانسیل واقعی خود دارند و در نتیجه پتانسیل صادراتی قوی ندارند.
نقشه جغرافیایی بر اساس پتانسیل صادراتی
چین، ایتالیا و هنگ کنگ بیشترین ظرفیت و پتانسیل صادراتی را برای صادرات این محصول از جمهوری اسلامی ایران دارند. جمهوری اسلامی ایران نزدیک ترین روابط صادراتی را با ارمنستان دارد. بازار چین بیشترین ظرفیت تقاضا را برای محصول مذکور دارد. چین بیشترین تفاوت بین صادرات بالقوه و صادرات بالفعل را از نظر ارزش نشان می دهد و ظرفیت صادرات باقیمانده 1.8 میلیون دلار است. بیشتر بخوانید:
کمربند زنانه چرم مشهد
کاربرد چرم گوسفندی
کمربند چرمی پالتو بچه گانه
کمربند چرمی دو طرفه بزرگ.